Hírek
Polgári pikniket tartottak Sárváron

Sárvár adott helyet a hagyományos polgári pikniknek. Meg kell védeni az európai életformát – mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő a Sárvári Polgári Pikniken.

Sárvár adott helyet a hagyományos polgári pikniknek, amelyen a Fidesz szimpatizánsai, önkéntesei és meghívott vendégek vettek részt – közölte Máhr Tivadar, a kormánypárt helyi elnöke, a város alpolgármestere, aki hozzátette, ezzel megkezdték a felkészülést az őszi népszavazásra.

Ágh Péter, az Észak – Vas megyei választókerület elnöke az esemény kapcsán emlékeztetett: az elmúlt hetek, hónapok eseményei világosan mutatják, hogy az európai életforma védelemre szorul. – Sajnálatos, hogy közben azt látjuk, hogy a hazai bevándorláspárti baloldal képes a saját nemzete ellen fordulni. Magyarország Kormánya eddig és ezután is mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az ország lakosságát. Most azonban mindenkire szükség van: a népszavazás a legjobb eszköz Brüsszel elhibázott migránspolitikája ellen – jelentette ki a képviselő, aláhúzva, hogy az október 2 – i népszavazáson nemet mondhatunk Brüsszel bevándorlás politikájára.

A Fidesz szerint elfogadhatatlan az Európai Bizottság új javaslata, mert az elvenne minden jogkört bevándorlási kérdésekben a tagállamoktól. Ez ugyanis nemcsak arról rendelkezik, hogy az Európába érkezetteket kötelező formában osszák szét a tagállamok között, hanem arról is, hogy még a kérelmeik elbírálására vonatkozó jogkört is elvonnák a tagállamoktól. Nekünk azonban jogunk van ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, hogy kivel akarunk együtt élni, mert nem szeretnénk félelemben élni.

Ágh Péter kijelentette, hogy nem euroszkeptikusok, csak eurokritikusok, akik nem rombolni, hanem építeni akarják az Európai Uniót. – A mi kritikánk építő kritika, Európára igent, a kényszerbetelepítésre azonban határozott nemet mondunk, erre kérünk mindenkit itt, Vas megyében is! – hangsúlyozta Ágh Péter.

Leave a comment